"Stroganoff" porkkanalla ja paprikalla höystettynä

Tämä kastike syntyi perinteistä stroganoffia mukaillen. Kyseessä ei suinkaan ole perinteinen stroganoff, johon kuuluu lihan ohessa suolakurkku. Nyt suolakurkkuja ei sattunut kaapissa olemaan, joten päätin höystää tämän porkkanalla ja paprikalla. Lopputulos oli erittäin onnistunut, joten laitanpa ohjeen talteen. 

Stroganoffhan on alun alkujaan venäläinen ruoka, joka on rantautunut Suomeen ties milloin. Omassa lapsuudessani se oli niitä lemppariruokia niin koulussa kuin kotonakin. 

Stroganoff porkkanalla ja paprikalla höystettynä

annoksesta riittää noin 6 ruokailijalle

400 g naudan paistisuikaleita
2 rkl vehnäjauhoja
n. 30 g voita
1 sipuli
2-3 porkkanaa
2-3 paprikaa
1 pieni purkki tomaattipyreetä
suolaa
mustapippuria
½ l vettä
1 dl kuohukermaa tai smetanaa
  1. Leikkaa lihasuikaleet pienemmiksi kuutioiksi.
  2. Laita lihat johonkin astiaan ja jauhota ne vehnäjauhoilla.
  3. Ruskista lihat voissa. Lisää joukkoon silputtu sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipulit hieman pehmenevät. 
  4. Lisää vesi koko ajan sekoittaen ja sekoita, kunnes kastike sakenee. 
  5. Kun kastike kiehuu, pienennä lieden tehot ykköseen ja laita kansi päälle.
  6. Hauduta jonkin aikaa kannen alla ja lisää sitten kuutioiksi leikatut porkkanat. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja tomaattipyreellä.
  7. Anna hautua kannen alla, kunnes liha on mureaa.
  8. Lisää lopuksi kuutioiksi leikatut paprikat. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. 
  9. Lisää vielä kerma tai smetana ja sekoita tasaiseksi.
  10. Tarjoa perunoiden kera.

Kommentit

Viikon Top 10

Yhteydenottolomake

Nimi

Sähköposti *

Ilmoitus *